Duphalyte

Vitamine, minerale - Duphalyte

specii tinta: cabaline, bovine, ovine si caprine, suine, caine si pisica, pasari

Prezentare Cod produs Pret
Duphalyte 500 ml 87.51 RON

Compozitie:

Substanţa activa

Fiecare ml de Duphalyte conține: Vitamine: Vitamina B1 (Tiamina HCL) 0,10mg; Vitamina B2 (ca riboflavina sodiu fosfat) 0,04mg; Vitamina B6 (Piridoxina HCL) 0,10mg; Vitamina B12 (Cyancobalamina) 0,05μg; Nicotinamidă 1,50mg; Dexapantenol 0,05mg. Electroliţi: Clorura de calciu 6H O 0,23mg; Sulfat de magneziu 7H O 0,29mg; 2 2 Clorură de potasiu 0,20mg. Aminoacizi şi agenţi nutritivi: Dextroză anhidră 45,46mg; L-Arginină hidroclorhidrică 0,025mg; L-Cisteină monohidrat clorhidric 0,01mg; L-Glutamat sodic 0,04mg; L-Histidină monohidrat clorhidric 0,01mg; L-Izoleucină 0,01mg; L-Leucină 0,04mg; L-Lizină clorhidrică 0,03mg; L-Metionină 0,01mg; DL-Fenilalanină 0,03mg; L-Trionină 0,02mg; DL-Triptofan 0,01mg; DL-Valină 0,05mg.

Indicaţii:

DUPHALYTE constituie o terapie lichidă de susţinere pentru animalele debilitate prin deshidratare, dezechilibru electrolitic şi hipoproteinemie. Se indică special în cazurile critice când administrarea orală este inadecvată. În cazuri urgente de inapetenţă, diaree severă, intervenţii chirurgicale, pierderi de sânge, transpiraţie excesivă, şoc vascular, epuizare, pierdere a greutăţii corporale, vomă, febră, inflamaţia tractusului digestiv, enterită şi convalescenţă.

Contraindicatii:

nu exista

Precauţii speciale:

Pentru ulitizarea la animale:

Administrarea intravenoasă se va efectua foarte lent, cu aplicarea măsurilor de antisepsie. O administrare prea rapidă poate determina greaţă şi epuizare. În astfel de cazuri se va opri administrarea produsului până la refacerea animalului, după care se va continua administrarea cu o rată redusă. Acest produs va fi administrat la temperatura normală a corpului. Când este administrat purceilor pe cale subcutanată, poate apărea durere la locul inoculării. Această durere este de obicei trecătoare. Se va avea în vedere reducerea acestor reacţii la minim. Operatorul va fi instruit cu privire la utilizarea produsului.

Pentru operator:

Trebuie avut grijă pentru a evita autoinjectarea accidentală. Spălaţi mâinile după utilizare.

Reacţii adverse:

Nu au fost semnalate reacţii adverse.

Restricţii privind gestaţia şi lactaţia:

Acest produs poate fi folosit la animalele gestante sau în lactaţie.

Administrare si dozaj:

Înainte de administrarea parenterală, soluţia trebuie adusă la temperatura corpului.

La suine: Se adminstrează lent, intravenos. La purcei sub varsta de 3 luni: Administrarea se face iniţial pe cale intravenoasă. Urmatoarele administrări, dacă sunt necesare, pot fi realizate pe cale subcutanată, în două sau mai multe puncte separate.Doza per kg greutate corporală este de până la 100ml/50kg corp; la purcei doza este de pana la 30ml/5kg corp.

La bovine: prin injectare intravenoasă foarte lentă, intraperitoneală, sau subcutanată. Doza este de până la 100 ml / 50 kg greutate corporala, iar pentru viței, până la 30 ml / 5 kg greutate corporala.

La caine si pisica doza generala este de pana la 50 ml / 5 kg greutate corporala.

Oral, DUPHALYTE poate fi administrat ca atare, sau amestecat în apa de băut. Dozele per kg greutate corporală sunt aceleaşi pentru calea parenterală şi pentru cea orală; dozele pot fi repetate de câte ori este necesar.

Supradozare:

Administrarea continuă sau excesivă se va evita datorită interacţiunilor cu vitaminele şi mineralele din dieta alimentară.

Timp de așteptare:

Carne si lapte: 0 zile

Incompatibilități:

Deoarece unele vitamine sunt sensibile la oxidare şi la modificările de pH, Duphalyte nu va fi administrat concomitent cu niciun alt produs medicinal.

Forma de prezentare:

Flacon de 500 ml

Păstrare:

A se păstra la o temperatură de peste 25 C. A nu se îngheţa. A se păstra la întuneric. Valabilitatea de la prima deschidere a ambalajului primar: 28 zile.

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.