Zinkoxid Spray

Antiseptice, Cicatrizante - Zinkoxid Spray

specii tinta: cabaline, bovine, ovine si caprine, suine, caine si pisica

Prezentare Cod produs Pret
Zinkoxid Spray 200ml 27.00 RON

Compozitie

Oxid de zinc ……………………………………………………………. 14 g

Lanolina ………………………………………………………………… 2 g

Alantoina ………………………………………………………………..0,5 g

Excipient …………………………………………………………… ad 200 ml

Actiune terapeutica

Oxidul de zinc este recunoscut pentru efectul sau astringent, antiseptic si protector al epiteliilor in aplicatii topice, fiind utilizat pe scara larga pentru a stimula epitelizarea si vindecarea (cicatrizarea) ranilor sau a altor procese patologice cutanate. Celelalte componente au efect emolient si de mentinere a troficitatii pielii.

Indicatii

Produsul este utilizat pentru protejarea ranilor de contaminarea din exterior (praf, secretii, apa si alti contaminanti (agresori), inclusiv factori de infectie. Fimul protector obtinut prin pulverizare este omogen, elastic, favorizand aerisirea ranii si impiedicand contaminarea din exterior a acesteia. Produsul este folosit pentru acoperirea plagilor cutanate, impregnarea bandajelor si protejarea suprafetelor inainte de aplicarea pansamentelor gipsate.

Administrare

Produsul se aplica (dupa agitare!) pe suprafata plagii prin pulverizare de la o distanta de 15-30 cm de pielea uscata si curata pana la obtinerea unui film (pelicula de produs) omogen. La nevoie aplicatia se poate repeta.

Precautii

A nu se lasa la indemana copiilor! A nu se gauri sau arunca in foc dupa utilizare! Nu pulverizati in apropierea surselor de foc

Contraindicatii

Nu se recomanda aplicarea produsului pe plagi supurate.

Timp de asteptare

Nu este cazul

Pastrare

Atentie! Produsul se afla sub presiune! A se proteja de lumina solara si de temperaturi peste 50˚C si ferit de umiditate.

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.