Myodine

Reproductie - Myodine

compozitie: Nandrolon

specii tinta: caine si pisica

Prezentare Cod produs Pret
Myodine 10 ml 135.00 RON

Anabolizant.

Solutie injectabila pentru caini, pisici.

Compozitie :

1 ml contine:

Substanta activa:

Laureat de nandrolon………..25 mg

(echivalent cu 15 mg nandrolon)

Excipienti:

Alcool benzilic (E1519) ……… 104 mg

Forma farmaceutica

Solutie injectabila.

Solutie uleioasa limpede, de culoare galbuie

Specii tinta

Caini si pisici.

Proprietati farmacodinamice:

Nandrolonul este un derivat de testosteron cu actiune anabolica si anti-catabolica foarte marcata, care la doza terapeutica recomandata are o activitate androgenica sau progestagenica neglijabila. Prin urmare poate fi utilizat atat la masculi, cat si la femele, avand aceeasi activitate sigura si putemica.

Particularitati farmacocinetice

S-au efectuat studii cu nandrolon privind excretia si metabolizarea la sobolani. 3H-nandrolonul si/sau metabolitii acestuia nu au fost retinuti sau depozitati in organismul sobolanilor. Timpul biologic de injumatatire al radioactivitatii a fost de 1-2 zile. S-a efectuat un studiu de farmacocinetica la caini. Concentratiile de nandrolon au crescut lent dupa administrarea injectiei, atingand valorile maxime dupa o perioada medie de 5 zile. Ulterior, concentratiile au scazut constant, cu un timp de injumatatire prin eliminare de aproximativ 12 zile. La douazeci si una de zile dupa administrarea injectiilor erau in continuare prezente concentratii masurabile de nandrolon. Nu au existat diferente de farmacocinetica nitre masculi si femele. Trebuie retinut ca doza de produs adm ini strata (1 mg/kg) a fost mai mica decat intervalul recomandat in RCP: 2-5 mg/kg. Concentratiile plasmatice dupa tratament au avut astfel un nivel maxim intrucatva mai crescut si o durata putin mai lunga de actiune

Indicatii pentru utilizare, cu specificarea speciilor tinta:

Indicat pentru utilizare la caini si pisici ca tratament adjuvant pentru afectiuni pentru care se considera ca terapia anabolica este benefica.

Contraindicatii

Nu se utilizeaza pentru animale gestante.

Nu se utilizeaza pentru animale cu hipercalcemie.

Nu se utilizeaza pentru animale cu tumori dependente de androgeni.

Nu se utilizeaza pentru animale de reproductie.

Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

Atentionari speciale pentru fiecare specie tinta

Terapia anabolica induce o ameliorare a semnelor clinice mai degraba decat vindecarea. Prin urmare, animalul trebuie examinat cu atentie pentru depistarea bolii preexistente potentiale, iar terapia anabolica trebuie asociata cu tratamentul respectivei bob de fond, daca este prezenta.

Precautii speciale pentru utilizare

Precautii speciale pentru utilizare la animale

Acest produs confine alcool benzilic, legat de care s-a documentat faptul ca provoaca reactii adverse la nou-nascuti. Din acest motiv, nu se recomanda utilizarea produsului la animale foarte tinere. Trebuie maniffesjata prudentS deosebita (in special la pacientii geriatrici) in cazul administrarii produsului la.Sii'jinale cu functie cardiaca sau renala compromisS, din cauza potentialului steroizilor anabolici de a determina cresterea concentratiilor de sodiu si a retentiei hidrice.

Produsul trebuie administrat cu precautie la animalele cu disfunctie hepatica severa. Trebuie monitorizata functia hepatica a animalelor tratate. Pot aparea complicatii (de exemplu edem) la administrarea produsului la animale cu afectiuni cardiace, renale sau hepatice preexistente; in acest caz tratamentul trebuie oprit imediat.

Trebuie luate masuri speciale de precautie la administrarea produsului la animale tinere (in crestere), deoarece androgenii pot accelera inchiderea epifizei.

Administrarea prelungita poate provoca aparitia semnelor activitatii androgenice, in special la femelele nesterilizate.

Steroizii pot imbunatati toleranta la glucoza si pot determina scaderea necesarului de insulina sau al altor medicamente antidiabetice. Prin urmare, animalele diabetice trebuie monitorizate cu atentie si poate fi necesara ajustarea dozelor medicamentelor antidiabetice.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale

In cazul auto-injectarii accidentale pot aparea reactii locale dureroase tranzitorii. Evitati auto-injectarea accidentala. In caz de auto-injectare accidentala, solicitati sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului sau eticheta.

Acest produs contine alcool benzilic si poate provoca iritarea pielii. Evitati contactul cu pielea. In cazul contactului cu pielea, spalati-va cu sapun si apa. Daca iritatia persista, solicitati sfatul medicului. Spalati-va mainile dupa utilizare.

Produsul poate provoca iritare oculare. Evitati contactul cu ochii. Daca produsul intra in contact cu ochii, clatiti imediat ochii cu multa apa si solicitati asistenta medicala daca iritatia persista.

Poate aparea virilizarea fatului daca femeile gravide sunt expuse la produs. Prin urmare, produsul medicinal veterinar nu trebuie administrat de femei insarcinate sau femei care incearca sa conceapa un copil.

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la nandrolon sau la oricare dintre excipienti trebuie sa evite contactul cu produsul medicinal veterinar.

Administrare si dozaj:

Pentru injectie subcutanata sau intramusculara.

Caini si pisici, 2-5 mg laureat de nandrolon per kg greutate corporala, corespunzator la 0,08-0,2 ml de produs per kg greutate corporala.

Pentru terapia anabolica sustinuta, tratamentul trebuie repetat o data la 3 - 4 saptamani.

La fel ca in cazul tuturor terapiilor hormonale, poate exista o variatie considerabila a raspunsului la tratament. Doza trebuie ajustata in functie de raspunsul clinic.

Utilizati un ac §i o seringa sterile, uscate, pentru a evita aparitia contaminarii in timpul utilizarii.

Supradozare:

Administrarea prelungita in mod necorespunzator sau supradozarea poate provoca aparitia semnelor activitatii androgenice (virilizare), in special la femelele nesterilizate.

Reactii adverse (frecventa si gravitate)

La fel ca in cazul tuturor solutiilor uleioase, pot aparea reactii la locul de injectare.

Reactiile adverse posibile ale steroizilor anabolici la caini si pisici includ retentia de sodiu, calciu, potasiu, apS, clorura si fosfat; hepatotoxicitate; modificari comportamentale provocate de androgeni si perturbari ale functiei de reproducere (oligospermie, supresia estrului). La pisici poate apSrea un miros anormal al urinei.

Utilizare in perioada de gestatie si lactatie

Gestatie:

Nu se utilizeaza pe parcursul gestatiei.

Lactatie:

Siguran(a produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata lactatiei. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Interactiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interactiune

Steroizii anabolici pot potenta efectele anticoagulantelor.

Administrarea de steroizi anabolici concomitent cu ACTH sau corticosteroizi poate intensifica formarea de edeme.

Timp de asteptare:

Nu este cazul.

Incompatibilitati majore

In absenta studiilor de compatibilitate, acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

Perioadade valabilitate

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar asa cum este ambalat pentru vanzare: 30 luni Perioada de valabilitate dupa prima deschidere a ambalajului primar: 70 zile

Precautii speciale pentru depozitare

A se pastra flaconul in ambalajul exterior pentru a se proteja de lumina. La temperaturi scazute produsul poate deveni vascos §i tulbure. Incalzirea intre palme a flaconului va readuce continutul la starea normala.

Natura si compozitia ambalajului primar

Cutie din carton cu 1 flacon din sticla transparenta de tip I continand 5 ml, cu un dop din cauciuc bromobutilic finisat si cu un capac fara filet, din aluminiu.

Cutie din carton cu 1 flacon din sticla transparenta de tip II continand 10 ml sau 20 ml, cu un dop din cauciuc bromobutilic cu strat aplicat si cu un capac fara filet, din aluminiu.

Precautii speciale pentru eliminarea produselor medicinale veterinare neutilizate sau a deseurilor provenite din utilizarea unor astfel de produse

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminat In conformitate cu cerinfele locale.

Detinatorul autorizatiei de comercializare:

Le Vet Beheer B.V. Wilgenweg 7 3421 TV Oudewater Olanda

Distribuitor :

S.C. ADVANCE VET S.R.L Cluj-Napoca, Piata 1 Mai nr 1-3, incinta Carbochim, tel 0264-437407 « Partenerul medicilor veterinari »

Numărul autorizaţiei de comercializare

170105

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.