Ectofly 12.5 mg/ml

Antiparazitare - Ectofly 12.5 mg/ml

compozitie: Cipermetrin cis-trans

specii tinta: ovine si caprine

Prezentare Cod produs Pret
Ectofly 12,5% flc 1l 100.00 RON
Ectofly 12,5% flc 5l 436.00 RON
Ectofly pistol aplicator 178.00 RON

Soluţie pour-on pentru ovine

Compoziţie:

Fiecare 1 ml conţine:

substanţã activã: cipermetrina cis-trans (80:20) 12.5 mg

excipienţi: pigment verde E142 0.2 mg

Specii ţintã:

Ovine

Acţiune terapeuticã:

Substanţa activã din Ectofly este cipermetrina. Aceasta acţioneazã asupra paraziţilor externi ca o neurotoxinã foarte puternicã, în timp ce în organismul mamiferelor se absoarbe foarte lent şi doar într-o mica mãsurã, ceea ce se traduce printr-o eficienţã sporitã a acţiunii împotriva ectoparaziţilor, în condiţii de maximã siguranţã pentru animal, şi cu un timp de aşteptare scurt, de numai 8 zile.

O singurã aplicare la începutul sezonului va proteja animalele împotriva parazitilor pe o perioadã de cel puţin 4 sãptamâni.

Un alt avantaj al produsului este acela ca înlocuieşte îmbãierea, reducând manopera. Acest produs conţine un pigment pentru a facilita identificarea animalelor tratate. Colorarea este temporarã iar pigmentul dispare de pe lânã la cca 48 ore de la aplicare. Astfel, animalele tratate pot fi diferenţiate cu uşurinţã. De asemenea, evitarea îmbãierilor cu diferite substanţe rezolvã şi problema raspândirii acestora în mediul înconjurator, a contaminãrii apelor şi a afectãrii diferitelor ecosisteme de cãtre acestea.

Indicaţiii:

Pentru tratamentul şi controlul infestaţiilor cu cãpuşe, pãduchi malofagi şi hematofagi. Pentru tratamentul şi controlul infestaţiilor cu muşte de cap şi pentru profilaxia şi tratamentul miazelor cutanate.

Administrare şi dozaj:

Produsul trebuie aplicat numai cu pistolul aplicator recomandat, deoarece acesta poate avea un efect de deteriorare asupra anumitor componente ale pistoalelor aplicatoare convenţionale. La încheierea fiecãrui ciclu de tratament şi înainte de depozitarea pistolului dozator, îndepãrtaţi imediat orice cantitate de produs rãmasã în pistolul aplicator.

Pãduchi:

Se administreazã 5 ml / 20 kgc pânã la maxim 20 ml dupã cum urmeazã:

pânã la 20 kg: 5 ml (200 de doze / 1 litru produs)

între 21 şi 40 kg: 10 ml (100 de doze / 1 litru produs)

între 41 şi 60 kg: 15 ml (66 de doze / 1 litru produs)

peste 60 kg: 20 ml (50 de doze / 1 litru produs)

Utilizând vârful aplicator drept montat pe pistolul aplicator, administraţi un jet subţire în linie dreaptã începând cu partea superioarã a membrelor anterioare (între spete) şi continuând pânã în regiunea crupei, de-a lungul liniei mediane a spatelui. oile pot fi tratate in perioada tunsului sau in orice alt moment al anului.

Cãpuşe:

Oi adulte şi miei cu greutatea peste 10 kg: 10 ml / 20 kgc pânã la maxim 40 ml dupã cum urmeazã:

pânã la 10 kg: 5 ml (200 de doze / 1 litru produs)

între 11 şi 20 kg: 10 ml (100 de doze / 1 litru produs)

între 21 şi 40 kg: 20 ml (50 de doze / 1 litru produs)

între 41 şi 60 kg: 30 ml (33 de doze / 1 litru produs)

peste 60 kg: 40 ml (25 de doze / 1 litru produs)

La mieii cu greutatea sub 10 kg se recomandã administrarea a 5 ml Ectofly 12,5% / animal, urmatã de repetarea tratamentului dupã 3 sãptãmâni cu o dozã de 10 ml / animal.

Utilizând vârful applicator drept montat pe pistolul pour-on, administraţi un jet subţire dinspre creştet spre capãtul crupei.

Muşte care produc miaze:

Profilaxia miazelor:

pânã la 25 kg: 20 ml (50 de doze / 1 litru produs)

între 26 şi 40 kg: 30 ml (33 de doze / 1 litru produs)

peste 40 kg: 40 ml (25 de doze / 1 litru produs)

nu se administreazã la animale cu greutatea sub 12,5 kg

Aplicaţi prin pulverizare pe suprafaţa lânii, pe spate şi în zona posterioarã a corpului, utilizând pistolul pour-on la care este montat vârful aplicator pentru pulverizare. Jumãtate din dozã trebuie aplicatã la nivelul pãrţii superioare a membrelor anterioare, la nivelul spatelui şi pãrţilor laterale, iar jumãtate din dozã la nivelul crupei. Distanţa dintre vârful applicator şi lânã trebuie sã fie de aproximativ de 20 cm. Pentru aplicarea fiecãrei doze vor fi necesare 2 pânã la 3 administrari. PRODUSUL VA PREVENI DEZVOLTAREA MIAZELOR NUMAI ÎN ZONELE ACOPERITE DE SPRAY. O aplicare va oferi protectie timp de 6-8 sãptãmâni. Repetaţi administrarea în funcţie de cum este necesar.

Tratamentul miazelor:

Aplicaţi produsul direct în toate zonele afectate în debit de 2,5 ml la 100-150 cm2 (aproximaiv dimensiunea unei palme). Se utilizeazã vârful applicator în formã de T. Majoritatea miazelor vor necesita aplicarea a 5-10 ml. Asiguraţi-vã ca sunt acoperite toate zonele afectate. Este suficientã o singurã aplicare pentru eliminarea şi uciderea tuturor larvelor în decurs de câteva ore.

Muşte de cap:

5 ml / animal indiferent de dimensiune. Se aplicã în vârful capului, între urechi, utilizând vârful aplicator în formã de T. Trebuie evitatã cu grijã aplicarea produsului la nivelul ochilor animalului. O aplicare înaintea sezonului muştelor de cap va oferi o protecţie de pânã la 4 sãptãmâni. Repetaţi administrarea dupã cum este necesar.

Contraindicaţii:

Nu se utilizeazã la miei cu vârsta sub o sãptãmânã. Pentru profilaxia miazelor cutanate nu se administreazã la animale cu greutate corporalã mai micã de 12,5 kg. A se evita tratarea mieilor foarte tineri, dacã vremea este mai cãlduroasã decât este normal pentru sezonul respectiv.

Supradozare:

semnele de toxicitate la mamifere sunt: tremor, hiperexcitabilitate, salivaţie, coreo-atetozã şi paralizie, care produc deces numai în cazuri foarte rare. De obicei semnele dispar rapid, iar animalele se recupereazã de la sine, în general în interval de o sãptãmânã.

Nu existã niciun antidot specific, însã se poate administra tratament simptomatic dacã se considerã necesar.

Timp de aşteptare:

Carne şi organe: 8 zile

Lapte: nu se administreazã la anim ale în lactaţie care produc lapte pentru consum uman, nici la oi în perioada de gestaţie , în interval de 2 sãptãmâni pânã la fãtare.

Numele si adresa detinatorului autorizatiei de comercializare:

Cross Vetpharm Group Ltd, Broomhill Road, Tallaght 24, Dublin, Irlanda

Distribuitor:

S.C. Advance Vet S.R.L. Cluj Napoca, pta 1 Mai nr 1-3, Incinta Carbochim, tel 0264-437407 “Partenerul medicilor veterinari”

Numărul autorizaţiei de comercializare:

120208

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.