Doxicol

Antibiotice - Doxicol

compozitie: Doxiciclina 60%

specii tinta: suine, pasari

Prezentare Cod produs Pret
Doxicol 60% 1 kg 0.00 RON

Compoziție

Doxiciclină hiclat ........... 600 mg/g

Contraindicații

Nu se utilizează în caz de sensibilitate cunoscută la doxiciclină sau alte tetracicline.

Nu se utilizează la animalele cu disfuncții hepatice.

Nu se utilizează în caz de rezistență cunoscută la tetracicline.

Reacţii adverse

Tetraciclinele pot produce fotosensibilitate și reacții alergice. Dacă apar reacții adverse suspecte tratamentul trebuie întrerupt.

Posologie pentru fiecare specie, cale și mod de administrare

Administrare: pe cale orală, în apa de băut, individual sau masal.

Pentru a asigura o dozare corespunzătoare, se va determina cât mai exact greutatea corporală a animalelor pentru a se evita subdozarea.

Dozare: trebuie asigurată o doză de 10 mg substanță activă/kg greutate vie/zi, timp de 5-8 zile consecutive.

Cantitatea de Doxicol 60% (CD) se va calcula pe baza Greutății Corporale Totale (GCT) a efectivului care va fi tratat și Consumul de Apă Total (CAT) al efectivului în 24 ore folosind formula:

CD (Kg) =10 x GCT (kg)600 x CAT (L)

per 1000 litri de apă medicamentată din rezervor

10 = doza (mg) / kg g.v.

600 = mg de doxiciclină / 1 g Doxicol 60 % pulbere.

Pe toată perioada tratamentului animalele trebuie să consume numai apă medicamentată. Consumul de apă depinde de starea clinică a animalelor. Pentru a obține o dozare corectă, concentrația de doxiciclină trebuie ajustată corespunzător. Apa de băut medicamentată trebuie să fie proaspăt preparată, la fiecare 24 de ore.

Recomandări pentru administrarea corectă

Produsul trebuie bine diluat și/sau omogenizat în apa de băut pentru a se realiza o dispersare cât mai uniformă a acestuia. Consumul de apă trebuie monitorizat, pentru a putea fi garantat dozajul adecvat. În cazul în care consumul de apă nu corespunde cantităților pentru care au fost calculate concentrațiile recomandate, concentrația de Doxicol 60% trebuie adaptată astfel încât animalele să asimileze doza recomandată, în caz contrar trebuind să fie luată în considerare o altă medicație.

Timpi de așteptare

Carne și organe:

Broileri: 7 zile

Suine: 7 zile

Nu se utilizează la păsările care produc ouă pentru consum uman.

Precauții speciale pentru depozitare

A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A nu se păstra la temperaturi mai mari de 25 ºC. A nu se refrigera sau congela. A se păstra în ambalajul original. A se proteja de lumină. A se păstra în loc uscat. A se proteja de lumina directă. A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă.

Perioada de valabilitate

Perioada de valabilitate a produsului așa cum este ambalat pentru vânzare: 2 ani.

Perioada de valabilitate de la prima deschidere a ambalajului original: 28 zile.

Perioada de valabilitate după reconstituire în apa de băut: 24 ore.

Atenționări speciale

Precauții speciale pentru fiecare specie țintă

Pe durata tratamentului, animalele bolnave pot avea un apetit redus de apă, iar dacă este necesar se va face o revizuire a tratamentului.

Precauții speciale de utilizare la animale

Utilizarea produsului se va efectua pe baza unor teste de susceptibilitate a bacteriilor izolate de la animale. Dacă acest lucru nu este posibil, terapia se va baza pe informațiile epidemiologice referitoare la susceptibilitatea bacteriilor izolate de la animale. Utilizarea produsului în afara instrucțiunilor din RCP poate duce la creșterea prevalenței rezistenței la doxiciclină și poate duce la scăderea eficacității tratamentelor cu antimicrobiene din grupa tetraciclinelor ca urmare a rezistenței încrucișate.

Precauții speciale pentru personalul care administrează produsul

Persoanele cunoscute ca fiind sensibile la tetracicline sau la excipienți vor evita contactul cu produsul. Pentru a evita expunerea în cursul manipulării produsului, se va purta echipament de protecție adecvat (salopete, ochelari de protecție și mănuși impermeabile). A nu se mânca, bea sau fuma în timpul manipulării produsului. După utilizare se spală mâinile. În caz de ingerare accidentală, se spală imediat gura cu apă și se solicită asistență medicală. În caz de contact accidental cu pielea se spală zona cu apă și săpun. În caz de contact accidental cu ochii se spală din abundență cu apă curată de la robinet. Dacă, în urma expunerii, apar iritații pe piele, trebuie să solicitați asistența medicală şi să arătați medicului prospectul. Umflarea feței, buzelor şi ochilor sau respirația dificilă reprezintă simptome severe şi necesită asistență medicală de urgenţă.

Utilizare în perioada de gestație, lactație sau perioada de ouat

A nu se utiliza la scroafele gestante sau în lactație.

Nu se utilizează la păsările care produc ouă pentru consum uman.

Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune

În combinație cu penicilinele și quinolonele, doxiciclina are efect antagonist.

Absorbția doxiciclinei poate fi redusă în cazul în care produsul este administrat împreună cu substanțe care conțin magneziu, aluminiu, zinc, bismut, bentonită.

Supradozare

Nu depășiți doza recomandată. În caz de supradozare pot apărea tulburări digestive manifestate prin vomă, diaree, colici, lipsa apetitului. Se va stopa tratamentul cu Doxicol 60% și se va institui un tratament simptomatic.

Incompatibilități

Acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deșeurilor, după caz

Produsul medicinal veterinar neutilizat sau deșeurile provenite din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerințele locale. Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere. Solicitați medicului veterinar informații referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului. Animalele tratate se vor menține în adăposturi pe toată perioada tratamentului iar dejecțiile colectate nu se vor utiliza la fertilizarea solului.

Mod de prezentare/ ambalaj

Pungă din folie laminată polietilenă tereftalat/ polietilenă de joasă densitate x 50 g, 100 g, 1 kg, 5 kg.

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.