Borgal

Antibiotice - Borgal

compozitie: Sulfadoxina și Trimetroprim

specii tinta: cabaline, bovine, ovine si caprine, suine

Denumirea produsului medicinal veterinar

Borgal 24%, Soluţie injectabilă pentru bovine, suine, cabaline, ovine

Declararea (substanţei) substanţelor active şi a altor ingrediente (ingredienţi)

Substanţe active: Sulfadoxină 200.00 mg/ml Trimetoprim 40.00 mg/ml

Excipient(ţi):

Glicerol formal

Hidroxid de sodiu

Apă pentru preparate injectabile

Specii ţintă

Bovine, suine, cabaline, ovine

Indicaţii

Bovine:

Pentru tratamentul bolilor respiratorii la bovine, cauzate de Pasteurella multocida, Mannheimia haemolytica, şi/sau Histophilus somni, precum şi pentru tratamentul bolilor gastrointestinale sau urogenitale la bovine, cauzate de Escherichia coli.

Suine:

Pentru tratamentul infecţiilor respiratorii la porci, cauzate de Pasteurella multocida, Mannheimia haemolytica, Actinobacillus pleuropneumoniae şi Bordetella bronchiseptica precum şi pentru tratamentul meningitei şi artritei cauzate de Streptococcus suis. De asemenea, pentru tratamentul infecţiilor cauzate de Haemophilus parasuis (meningită, poliserozită, artrită) şi de Escherichia coli (diaree).

Ovine:

Pentru tratamentul infecţiilor respiratorii la ovine, cauzate de Pasteurella multocida şi/sau Mannheimia haemolytica. Cabaline: Pentru tratamentul infecţiilor tractusului respirator la cai, cauzate de Streptococcus equi subsp. equi şi subsp. Zooepidemicus, precum şi al infecţiilor tractusului genital, cauzate de Streptococcus equi subsp. zooepidemicus, Klebsiella spp. şi Streptococul p-hemolitic 5.

Contraindicaţii

A nu se utiliza în cazul unei hipersensibilităţi la sulfamide. Din cauza conţinutului de glicerol formal, Borgal 24 % nu trebuie administrat animalelor gestante.

A nu se utiliza utiliza la animale cu afecţiuni hepatice severe, leziuni ale parenchimului renal sau cu discrazie sangvina

Reacţii adverse

După administrarea intramusculară sau subcutanată pot apare reacţii locale trecătoare. Pot apare şi reacţii anafilactice sau de hipersensibilitate. La cai au fost observate şocuri cardiace şi respiratorii, majoritatea după injectarea intravenoasă. La fel ca în cazul tuturor formulelor cu trimetoprim sulfamidă, trebuie luată în calcul posibilitatea afectării rinichilor, ficatului sau a sistemului hematopoetic. Dacă observaţi efecte grave sau alte efecte care nu au fost menţionate în acest prospect, vă rugăm să luaţi legătura cu medicul veterinar.

Posologie pentru fiecare specie, cale (căi) de administrare şi mod de administrare

Doza recomandată este de 3 ml Borgal 24 % soluţie per 50 kg BW, adică echivalentul a 12 mg sulfadoxină şi 3 mg trimetoprim per kg greutate corporală.

In majoritatea cazurilor, un singur tratament este suficient, dar dacă nu se obţine un efect terapeutic corespunzător în 24 de ore, tratamentul poate fi repetat la 48 de ore după administrarea primei doze. Soluţia se administrează prin injectări lente intravenoase şi intramusculare la cai, prin injectare intravenoasă sau intramusculară la bovine şi ovine şi prin injectare subcutanată sau intramusculară la suine.

Recomandări privind administrarea corectă Pentru a evita apariţia cristaluriei renale în timpul tratamentului, apa de băut trebuie să fie la discreţie. Pentru a vă asigura că doza este corectă greutatea corporală trebuie determinată cât mai exact posibil, pentru a se evita sub-dozarea. Utilizarea produsului trebuie să se bazeze pe testarea susceptibilităţii.

Timp de aşteptare

Bovine - came şi organe: 9 zile

Bovine - lapte: 6 mulsori

Ovine - came şi organe: 14 zile

Ovine - lapte: 9 mulsori

Suine - came şi organe: 8 zile

Cabaline - came şi organe: 10 zile

Precauţii speciale pentru depozitare

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiţii deosebite pentru depozitare.

Perioada de valabilitate după prima deschidere: 28 zile.

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar aşa cum este ambalat pentru comercializare: 5 ani

Atenţionare (atenţionări) specială (speciale)

în cazul auto-injectării accidentale, solicitaţi imediat ajutor medical şi arătaţi medicului ambalajul produsului sau eticheta acestuia.

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la sulfamide trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar.

Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deşeurilor, după caz Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere. Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

ALTE INFORMAŢII Pentru orice informaţii referitoare la acest produs medicinal veterinar, vă rugăm să contactaţi reprezentantul local al deţinătorului autorizaţiei de comercializare

NUMELE ŞI ADRESA DEŢINĂTORULUI AUTORIZAŢIEI DE COMERCIALIZARE ŞI A DEŢINĂTORULUI AUTORIZAŢIEI DE FABRICARE, RESPONSABIL PENTRU ELIBERAREA SERIILOR DE PRODUS, DACĂ SUNT DIFERITE

Deţinătorul autorizaţiei de comercializare:

VIRBAC 1Ere avenue - 2065 m - LID 06516 Carros Franţa Producător pentru eliberarea seriei:

Intervet International GmbH Feldstrasse la, 85716 Unterschleissheim Germania

VIRBAC, 1 ere avenue 2065 M - LID, F-06516 Carros, Franţa

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.